Torjay Valter szimbolista festőművész honlapja

Videók

Életem fontosabb eseményei, helyszínei mozgóképeken.

A régi műterem

a régi műteremA régi műtermet bemutató rövidfilm . . .

Új a nap alatt 1993

új a nap alattFellegi Ádám zongoraművész és Antal Imre televíziós személyiség műsorában mint ifjú pályakezdő festőművész, a '90–es évek elején.

Zarkaházi megnyitó 2000

zarkaházi megnyitóKiállításom megnyitóján a Zarkaházi Szily kastélyban (Közösségi Ház), 2000. január 8–án. A tárlatot megnyitotta Tóth Csaba festőművész–tanár kollégám.

Stílusom 2007

stílusomMűvészetről, festészetről, festményekről, stílusokról dióhéjban.

Mindenszentek Szent Mártonban 1998

mindenszentek szentmártonban2007–ben készült zenés kisfilm, mely 1998–ban készített SVHS felvételekből lett összeállítva. Zene és clip: Ityko

A mosolygó Mária 2008 augusztus

a mosolygó Mária2008 nyarán készült riportfilm, mely az új műtermet és az akkor aktuális Mosolygó Mária című festményemet helyezi középpontba, továbbá beszélgetés művészetről, festészetről meglátásom szerint. Zene és film: Ityko, beszélgető partner: Gábriel.

A mosolygó Mária 2008 november

Mosolygó Mária novemberA 2008 nyarán elkezdett festmény novemberi állapota, egyelőre keret nélkül. A keret nagyon fontos szerepet tölt be a kompozíció egészében…

Kiállítás Nagykanizsán

kiállítás NagykanizsánRészlet a 2008 november 27-én a "Hagyományok dícsérete" című Nagykanizsán zajlott, és a Kanizsa Televízió által rögzített tárlatmegnyitóból.